Kazohinia Kávéház

Amiről egy kávéházban beszélgetnek. :) Erről-arról, világrengető dolgokról és kakis pelenkákról

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lakásfelújjítás 1.1.lépés

2011.01.20. 10:38 | Kazohin | Szólj hozzá!

Címkék: lakás

Hát elkezdődött a lakásfelújjítás.

Persze ez sem csak így, ilyen egyszerűen. Még tavaly felmértem a lakást és csináltam egy profi alaprajzot. Aztán elkezdődött az ötölés, hogy milyen legyen. A tervrajz egy szép műszaki rajzlapra került és egy tekercs pauszpapír segítségével egymás után születtek az új tervek. Voltak a lehető legegyszerűbbek, aztán ahogy beindult a fantázia, egyre extrémebb tervek születtek. Hónapokig csak rajzolgattunk, mutogattuk mindenkinek, vitatkoztunk és veszekedtünk rajta. A legnehezebb az volt, amíg megfogalmaztuk, hogy milyennek kell lennie elméletben. A végső igények ezek maradtak:

-Jelenleg átmeneti budapesti menedékhely, akár az iskolás gyerekeknek megfelelő pár órára, akár nekünk, ha nincs kedvünk hazamenni egy-egy átmulatott este után.

-pár év múlva a középiskolás, lassan egyetemista gyerekeinknek bulizóhely, találkahely, nekünk marad a fenti

-még később akár egy indulólakásnak valamelyiküknek

-utána pedig el lehessen adni, ha szükséges

Mindezek figyelembevételével egy olyan lakást kellet kialakítanunk, ami elég extrém ahhoz, hogy bulizni, dolgozni, pihenni lehessen benne. Elég szeparált ahhoz, hogy két különböző nemű gyerek, akár egyszerre jól érezze magát benne. Elég konszolidált ahhoz, hogy különösebb gond nélkül eladható legyen.

Vagy 50 rajzolás után, több hónapi munka után megszületett a terv, ami szerintünk minden igényt kielégít és tetszik. Ezek után jött a vállalkozók és kivitelezők keresgélése. Több heveny infarktus után megállapítottuk, hogy nem keresünk fővállalkozót és kivitelezőt, hanem mi fogjuk a projektvezetést felvállalni. Mindez azok után, hogy a legkorrektebb vállalkozó 4,8 millió forintra taksálta a teljes átalakítást.

Következő lépésként kis szegmensekre osztottuk a munkálatokat és így indultunk neki a munkának.

1. lépés: A lakás teljes szétverése, az összes bontási munka, és a törmelék elszállítatása.

A 4,8 milliós árajánlatot alapul véve, abban ezek a munkálatok ca. 250 eFt-ra taksálódtak. Egy kis körülnézéssel, csak erre a munkálatra végül 136 eFt-ért találtunk vállalkozót. Ők dolgoztak már nekünk, igaz csak egy kis betonozást, így most fog kiderülni, hogy milyen intelligensen kezelik ezt a dolgot. Benne van az árban, hogy csak hétköznap dolgoznak és szépen kitakarítják maguk után nem csak a lakást, hanem a lépcsőházat és minden nyomot eltüntetnek a lakás környékéről, ami miatt berághatnak ránk a jelenleg ott lakók, illetve a házfelügyelő.

Elég izgalmas dolog ez, mert, ha bevállnak, akkor a második lépést is ők fogják csinálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kazohin.blog.hu/api/trackback/id/tr122599683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása