Kazohinia Kávéház

Amiről egy kávéházban beszélgetnek. :) Erről-arról, világrengető dolgokról és kakis pelenkákról

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Falfestés

2009.09.14. 10:16 | Kazohin | Szólj hozzá!

Címkék: mindennapok lakberendezés falfestés

Nem szokásom az ördögöt a falra festeni. Ellenben hétvégén befejeztem egy falfestést, amit a hálószobába készítettem.

Nagy gondom ugyanis a készen vett házban a sok hatalmas üres falfelület. Mit lehet ezekkel csinálni? Nem lehet mindenhova képet akasztani (egy-egy méretes és szép kép áráról már ne is beszéljünk). Olyan falikárpitot se fogsz tuti találni, ami színben is és mintában is megfelel az elképzeléseidnek. A polcok is unalmassá válnak egy idő után, még akkor is, ha átgondoltan és pont a szükségleteknek megfelelően tervezted csak oda. Számomra marad a maradék üres falfelületek kifestése.

Itt a hálószobában (meg sajnos mindenhol) adott az előző tulaj által betonba lerakott barna padlóburkolat. Ezt felszedni csak rettenetes költséggel lehet, mert végig padlófűtés van alatta, és annyira vékonyan van felette az "anyag", hogy sérülés nélkül nem lehet megszabadulni ettől a padlóburkolattól. Sérülne minden, a fűtéscső is. Úgyhogy az marad. Az ablakoknak is passzolniuk kell, annyit tudtunk csak elérni, hogy a szarbarnaságot elvittük egy kicsit a cseresznye irányába. De már bútorból csak nem akartunk barnát. Nézegettük a színeket, a végén mégis a barnánál maradtunk, de szinte már feketéhez közelítő mélybarnánál. Karnisnak találtunk egy szép acél feketét, függönynek, meg egy még szebb naturszinűt. A falat tojáshéjra festettük, és gyönyörű lett, csak túlságosan komoly, szinte elegáns. Hát ez nem illik hozzánk, úgyhogy fel kell dobnunk valamivel, hogy megtörjük ezt a visszafogott, mondjuk ki nyíltan unalmasságot. Első lépésben vettünk hát egy nagyon szép színes ágyneműhuzatot, és mivel mi soha nem ágyazunk be, ez nagyon szép élénkítő dísze lett a szobának. Aztán vérszemet kaptam és az ágynemű élénk színeiből a fenti mandalát festettem. Így néz ki készen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kazohin.blog.hu/api/trackback/id/tr951380625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása