Kazohinia Kávéház

Amiről egy kávéházban beszélgetnek. :) Erről-arról, világrengető dolgokról és kakis pelenkákról

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az aszalógép és kedves társaik

2009.09.04. 15:04 | Kazohin | Szólj hozzá!

Címkék: mindennapok

Vettünk aszalógépet! Hipiájjééé! Kellett, mint egy falat kenyér. Mindent aszalok mostanában, ami csak belefér. alma, körte, szilva, barack, füge. Egészben, felesben, kicsire vágva, magozva, mag nélkül. Szárítom a zellert, petrezselymet, sárgarépát, fehérrépát, várom a gombaszezont. Vadul bújom a recepteket, megágyazok a házi pálinkának, rászórom a süteményekre.

Az előző beszerzésünk kenyérsütőgép volt. Akkoriban mindenféle kenyeret evett a család. Sajtos kenyeret, tökmagos kenyeret, paradicsomos kenyeret, szalonnás kenyeret. Kenyeret búzalisztből, rozslizstből, rízslisztből, kukoricalisztbő. Egyes kenyerek jól sikerültek, mások ehetetlenül. Készültek zsemlék, kiflik. A géppel dagasztottam, a géppel kelesztettem a süteményeket is.

Még előtte egy háromfunkciós gofrisütő volt a sláger. Cserélhető lapjaival lehetett gofrit, vagy háromszögletű szendvicset, esetleg grillutánzatú husikákat sütögetni. Akkoriban kétféle menű volt. Szendvics vagy gofri, esetleg gofri vagy szendvics. Persze ezeken belül a variáció végtelen.

De ugyenezeket leírhatom a fritőzről, a szuper szeletelőről, a botmixerről, a háztartási robotgépről.

Jók ezek a gépek. Lefoglalják az embert, és olyan érzést nyújtanak, mintha használói fontos tagjai lennének az egészséges táplálkozásért mozgalomnak.

Szeretnék egy fondü-készletet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kazohin.blog.hu/api/trackback/id/tr661360042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása