Kazohinia Kávéház

Amiről egy kávéházban beszélgetnek. :) Erről-arról, világrengető dolgokról és kakis pelenkákról

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lakásvásárlás után 1.1

2010.07.14. 14:04 | Kazohin | Szólj hozzá!

Címkék: lakás mindennapok

Ma elkezdődött a közművek átíratása. Legegyszerűbbnek az ELMÜ tűnt,úgyhogy ott kezdtem.

Szükség van adásvételi szerződésre és átadás-átvételi jegyzőkönyvre és a személyi igazolványra. Segítséget jelent még, ha az előző tulaj szerződésszámát, vagy azonosítószámát is tudja az ember, én ezt felírtam, de szerintem e nélkül is ment volna.

Az iroda a Váci út 76-ban van, de a bejárat a Dráva utca felöl nyílik. Van egy előkészítő pult, ahol sorszámot is osztanak és ott verbálisan ellenőrzik, hogy minden papírod megvan-e, tehát jó esetben nem ül ott órákig feleslegesen az ember. A sorszámosztás után viszont több, mint egy órát sorbanültem. A helység szerencsére légkondicionált, viszont parkolója nincs,úgyhogy 600 forintot fizettem összesen az ügyintézés alatt a parkolásért.

Az ügyintéző kedves, szolgálatkész és gyors volt, maga az átíratás nem tartott tovább negyedóránál.

Olyan kérdésekre kell felkészülni, hogy pld. mi módon történjen a mérőóraállás beolvasása. 2 lehetőség van. Az egyik, hogy minden  hónapban azonos összeget fizet az ember, és évente egy leolvasás van, amikor elszámolnak a teljes éves fogyasztással, a következő évi résszámla összege pedig majd ez alapján lesz több, vagy kevesebb. Mindenképpen ez a kényelmesebb, de mivel mi idén még teljesen rendszertelenül fogunk ott lakni, a másik lehetőséget választottam. A másik pedig az, hogy minden hónapban le kell jelenteni a mérőóra állását, és a tényleges fogyasztásról jön majd a számla. Ez sem vészes, hiszen, mint kiderült ezt meg lehet tenni telefonon, sms-ben, online, vagy e-mail-ben is. Erről kaptam egy korrekt lapocskát is, ami rajta van az összes elérhetőség. A másik kérdésük arra vonatkozott, hogy milyen címre kérem a számlát. Ez is nagyon korrekt, hogy megadhatok mást is.

Még egyetlen dolgom lesz ezzel kapcsolatban. Várnom kell egy telefonhívást pár héten belül, mert kijönnek és személyesen is leellenőrzik a mérőórát. Hát tegyék.

Holnap a gázműveket célzom meg, remélem róluk is csupa szépet és jót fogok írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kazohin.blog.hu/api/trackback/id/tr822151377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása