Kazohinia Kávéház

Amiről egy kávéházban beszélgetnek. :) Erről-arról, világrengető dolgokról és kakis pelenkákról

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lakásvásárlás 2.0

2010.07.13. 13:05 | Kazohin | Szólj hozzá!

Címkék: lakás

A mai napon megkaptuk a kulcsot. Hivatalosan a mienk a lakás. :)

Az utóbbi hetekben annyi történt részünkről, hogy felhalmoztuk arra a számlára a pénzt, ahonnan átutaljuk azt az eladónak. Az eladónak viszont ki kellett üríteni a lakást. Ez a múlt héten sikerült is neki,illetve pár dolgot levitt a pincébe és arra vasárnapig kért és természetesen kapott haladékot, hogy azt is kiürítse.

Ma mindannyian megjelentünk a lakásban és az összes (víz, gáz, villany) órának leírtuk az adatait. Csináltunk egy átadás-átvételi jegyzőkönyvet, amin rajta van az óraszám és óraállás és két tanu aláírása. Átvettük a kulcsokat és felírtuk a közös képviselő nevét, telefonszámát, hiszen közös költséget is kell majd fizetni.

A pincét csak most néztük meg, mert nem igazán volt fontos számunkra, de kellemes meglepetésként egy hatalmas 4 nm-es, aránylag jó állapotban levő, zárható pincerész is tartozik az ingatlanhoz.

Az átutalást az eladó füle hallatára telefonon intézte a párom kihangosítva, hogy kétség ne merüljön a tényhez. Működött a dolog, mert az eladó azonnal alá is írta a nyilatkozatot, miszerint az adásvétel lezárult. Körülbelül 11 órakor hívott minket és az ügyvédet, hogy meg is kapta a pénzt.

Így az ügyvédnőnk holnap már megy is a földhivatalhoz, hogy a tulajdonjog átírása elkezdődhessen. Nekünk a gyámhivatalba kell menni, hogy a nyilatkozat egy példányát ott is leadhassuk, valamint a közüzemeket kezdjük el szépen sorban átíratni.

Mivel jövő hét közepén nyaralni megyünk (vizitúrára a Dráván) így egyelőre ennyit tervezünk elintézni addig.

Ha pedig hazajövünk már lakásfelújítás címen fogok írni a továbbiakról. :) Nagy a boldogság !!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kazohin.blog.hu/api/trackback/id/tr432148919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása